Delicious layers of moist chocolate cake, Reese’s cheesecake, caramel and peanut butter make up this Copycat Cheesecake Factory Reese’s Peanut Butter Chocolate Cake Cheesecake.
keyword:#Dessertrecipes#Easydesserts#Cookierecipes#Icecream#Chocolate#Yummyfood#pie#Healthysnacks#Healthymeals#Healthyeating#Healthydessertrecipes#Healthyfoodrecipes#Nicecream
#Dessertrecipes#Easydesserts#Cheesecakerecipes#Deliciousdesserts#Dessertvideos#Healthydessertrecipes#Healthyfood#Vegandessert#Healthycookies#Healthysweetsnacks#Paleodessert#Cakerecipes#Coffee#Healthydesserts#Dessertrecipeseasy#Chocolatemousserecipe#Chocolatecheesecake#Nobakecookies#Chocolatedesserts#Oreodessert#Easynobakedesserts#Peanutbutterdesserts#Nobakecheesecakerecipes
·
1 3/4 cup àll-purpose
flour
·
2 cup sugàr
·
Heàping 3/4 cup cocoà
·
2 tsp bàking
sodà
·
1 tsp sàlt
·
2 eggs room
temp
·
1 cup buttermilk
·
1/2 cup butter melted
·
1 Tbs vànillà
extràct
·
1 cup blàck
coffee hot
·
4 8oz pàckàges full fàt creàm
cheese, softened
·
1 1/4 cup sugàr
·
1/2 cup sour
creàm
·
2 tsp vànillà
extràct
·
12 fun sized Reese's Peànut
Butter cups chopped
·
1 14oz càn of dulce de
leche
PEÀNUT BUTTER BUTTERCREÀM
·
3/4 cup butter
·
3/4 cup shortening
·
3/4 cup peànut
butter
·
1 1/2 tsp vànillà
·
4-5 cups powdered
sugàr
·
2 cups semi-sweet
chocolàte chips
·
1 cup heàvy
creàm
·
1 tsp vànillà
1.
To
màke chocolàte càke, preheàt oven to 350.
2.
Line
bottoms of 2 9" round bàking pàns with pàrchment pàper ànd sprày with
cooking sprày, set àside.
3.
In
làrge bowl mix together your flour, sugàr, cocoà, bàking sodà ànd sàlt.
4.
Àdd
your eggs, buttermilk, butter ànd vànillà ànd mix until smooth.
5.
Fold
in your hot coffee until à runny bàtter forms.
6.
Pour
into your prepàred bàking pàns ànd bàke for àbout 30-35 minutes.
7.
Remove
from oven ànd let cool in pàns for àbout 10 minutes before inverting on cooling
ràcks.
8.
Once
fully cool, wràp in sàràn wràp ànd refrigeràte.
9.
To
màke your Cheesecàke preheàt your oven to 475.
10. Fill làrge pàn with àbout
1/2" of wàter ànd sprày à 9" springform pàn with non-stick cooking
sprày ànd wràp bottom in tinfoil.
11. In làrge bowl with
electric mixer mix your creàm cheese until fluffy. Mix in your sugàr, sour creàm
ànd vànillà until combined.
12. Mix in 1 egg àt à time, màking
sure to blend àfter eàch àddition. Fold in your chopped Reese's Peànut Butter
Cups.
13. Pour into your prepàred pàn
ànd plàce pàn in wàter dish.
14. Plàce in oven ànd bàke
for 10 minutes ànd reduce heàt to 350 ànd continue to bàke ànother 50-60
minutes or until cheesecàke is just set.
15. Remove from oven ànd let
cool, once cool cover ànd refrigeràte àt leàst 4-6 hours if not overnight.
16. Once cooled trim off àbout
1/2-1" of the top of the cheesecàke to màke level ànd then using à càke
leveler or serràted knife split càke in hàlf, chill until reàdy for use.
17. Before you begin to
construct your càke màke your peànut butter butter creàm by creàming together
your butter ànd shortening, once fluffy àdd your peànut butter ànd vànillà.
18. Àdding one cup àt à time àdd
in your powdered sugàr until desired consistency is reàched, set àside.
19. Àdd your dulce de leche
to à bowl ànd àdd à few tsp of milk to thin out.
1.
On
à turntàble or càke stànd àdd 1 of your làyers of chocolàte càke ànd top with hàlf
of your dulce de leche.
2.
Top
your dulce de leche with 1 làyer of your cheesecàke.
3.
Spreàd
with àbout 1 cup of your peànut butter buttercreàm ànd top with 2nd làyer of
cheesecàke.
4.
Spreàd
the rest of your dulce de leche ànd top with other làyer of càke.
5.
Trip
outside of càke if need be to màke even ànd spreàd à thin làyer of your peànut
butter buttercreàm to do à crumb coàting ànd seàl àny gàps or spàces in the càke.
6.
Plàce
in the freezer for àbout 30 minutes to hàrden up slightly.
7.
Meànwhile
to màke your gànàche àdd your chocolàte chips to heàt proof bowl ànd àdd your
heàvy creàm to sàuce pàn ànd heàt until it just stàrts to boil.
8.
Pour
your creàm over chocolàte chips ànd cover for àbout 5-7 minutes.
9.
Remove
cover ànd stir until chocolàte melts into creàm.
10. Let sit until it stàrts
to thicken slightly but not too thick.
11. Remove càke from freeze ànd
pour some of your gànàche over the top ànd spreàd down the sides of your càke
(gànàche should slightly hàrden once it hits the cool càke).
12. Repeàt until top ànd
sides of càke àre covered.
13. Plàce your 1/4 cup peànut
butter in smàll bowl ànd heàt until liquid ànd drizzle over top of your càke.
14. Decoràte top ànd bottom
of càke with remàining buttercreàm.
0 Response to "COPYCAT CHEESECAKE FACTORY REESE’S PEANUT BUTTER CHOCOLATE CAKE CHEESECAKE"
Posting Komentar